Finansiera ditt klockköp på bästa sätt

Finansiera ditt klockköp på bästa sätt
2018-11-12 admin
In Finansiering
ec-cash-1750490_1280

Snabba lån och krediter gör livet enklare
Man kan inte köpa allt man vill på en gång. Ibland måste man spara, men ibland kanske man heller vill spara. Man kanske behöver köpa något som man inte vill eller kan vänta för. Man kanske har väntat och väntat på den där drömklockan från Rolex och har en betalningsförmåga men man kanske inte bara kan hosta 150 tkr för att köpa den där drömklockan man velat ha så många år.

Avbetala eller låna?

Då kan man exempelvis betala med klarna i form av en avbetalning. Men det många inte har koll på är att snabblån kan vara ett bra sätt, då inte alla långivare heller har skyhög ränta. Snabblån är inte bara dåligt och dåligt för alla. Därför kan jag rekommendera att man jämför lån för att hitta en seriös långivare med villkor som passar just dig och dina behov.
På den webbplatsen som jag hänvisat till kan man jämföra välkända svenska långivare och vad de har för räntor, åldersgränser och vilka minibelopp bland annat. Webbplatsen innehåller också en blogg med värdefulla tips för dig och din privatekonomi. Den största fördelen är att om man inte har skulder eller ekonomiska problem så är det mycket enklare att bli beviljad ett snabblån än hos exempelvis klarna eller hos en storbank. Framförallt, är tjänsten enkel att använda och kreditinstituten tillämpar den obligatoriska övervakningen av Finansinspektionen samt övrig lagstiftning.

Krediter och kreditkort

Många storbanker har ju exempelvis kreditkort. Det är också ett bra alternativ för den som vill köpa exempelvis en klocka. Man kan köpa en billig klocka på kredit i slutet av månaden och inte behöva oroa sig för att pengarna inte räcker till vid löning. Det finns många bra kreditkort, både med hög och låg kredit.
Om man tycker om att flasha med sitt kreditkort (de som tycker att det är häftigt så att säga) bör försöka få ett “Black Card” från American Express . Det smått mytomspunna kreditkortet helt utan kreditgräns. Man kan inte få kortet hur som helst, utan man blir erbjuden kortet som (MYCKET) trogen kund eller som kändis. Som trogen kund, då menar jag med kredit på upp emot ett par miljoner SEK årligen. Så det är defintivt inte lätt att få ett “black” card.
Däremot finns det många vanliga kreditkort med låg kreditvärdighet eller med högre kreditvärdighet. Platinum kortet från Handelsbanken är sådant exempel och passar utmärkt för en “normal” höginkomsttagare. För den som inte kan ta jättemycket i kredit, t.ex. för yngre individer eller för studenter skulle jag rekommendera Re:memeber Flex.
Skillnaden mellan snabblån (även kallat sms lån) och exempelvis gränslösa kredit (även kallat Carte Blanché) är att snabblånen ofta är på allt från någon enstaka hundralapp till uppemot några hundratusental kronor. Mindre kredit ställer lägre krav på låntagaren, men mindre krediter kan också vara ofördelaktigt. Därför man jämföra oavsett om det berör kreditkort, snabblån, privatlån eller ordinarie banklån.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*